Budgetkonferens...

onsdag 5 mars 2008 ·

Jag var inte på budgetkonferensen på Haga slott. Jag var inte heller på budgetkonferensen i Varberg förra året. Det är däremot ingen bojkott...

Jag tycker att det kanske finns vissa poänger med budgetkonferensen.
1. Majoritetens politiker får veta hur oseriös deras politik är (ok.. kunde uttryckts smidigare)
2. Oppositionen kan diskutera ihop sig med tjänstemännen och mellan de olika partierna.
3. Det blir säkert en bättre och smidigare budgetprocess om man har organiserad och centraliserad överföring av information.
4. Den "isolerade" lokaliseringen förhindrar störningsmoment. Jag tycker det är ett mycket underligt argument, men det är ju det som Heimdahl för fram varje gång det kommer upp för diskussion. Haga är dock miltals bättre än Varberg.

Varför är jag då inte där...
Jag delar som socialist inte de ekonomiska förutsättningar som presenteras. Hur neutralt och sakligt det än framställs så är det, som jag ser det, majoritetens politik som ligger bakom tjänstemännens ställningstagande.

Det som presenteras är heller inte utan ideologisk grund. Handelshögskolan framstår ju för det mesta som en aningens nedtonad variant av "Chicagoskolan". Det sätter sitt avtryck på de flesta ekonomers förhållningssätt.

Informationen är dock för det mesta intressant (även om jag kan tänka mig att det är rätt repetativt), men eftersom det beskriver en verklighet jag inte delar så är det mer intressant än nyttigt. Då kan jag lika gärna läsa informationen i efterhand. Jag kände inte att jag förlorade något på att inte vara i Varberg förra året.

Jag vet vad jag tycker att vi ska göra. Det framgår också tydligt av vad vi skrivit i vår valplattform. Det intressanta för mig är att få reda på vad de åtgärder vi vill göra kostar och det kommer jag inte få reda på på en budgetkonferens.

...och den helt opolitiska anledningen
är precis som när jag skippade Varberg. Jag prioriterar min familj. Egentligen hade jag tänkt att vara där så mycket jag kunde under dagarna, sen visade det sig att det var dagar då vår dotter inte fick vara på dagis alls (har precis fallit på 15-timmarsstrecket).

För att jag ska lämna vår vilda 2-åring, med en vältajmad trotsålder, hemma två dagar efter varandra (jag skulle aldrig fått för mig att sova över) med min fru och vår 2-månaders son krävs något betydligt mer lockande än att få höra vad tjänstemännen tycker att majoriteten ska göra (eller snarare förutsättningarna för vad tjänstemännen förutsätter att majoriteten ska tycka).

Sen är jag irriterad över Heimdahls argumentation kring att isolera bort störningsmoment (som barn) från politikernas (och tjänstemännens) radar som en förutsättning för en lyckad konferens. Det är att försöka styra andra människors val på ett sätt som jag ser som fullständigt oacceptabelt. Det, inte kostnaden, hade varit en anledning för mig att bojkotta.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg