Fp och C står bakom nedskärningarna...

fredag 28 mars 2008 ·

Centern och Folkpartiet har förlorat förtroendet för Ann Landerholm. Ok... reaktionsförmågan var ju inte direkt snabb.

Samtidigt står dom bakom Strängnäsalliansens politik, dvs nya friskolor som inte behövs, nedskärningar i skolan och ideologiskt betingat motstånd mot en ur ekonomisk och verksamhetsperspektiv nödvändig skattehöjning.

Ann Landerholm har gjort mycket underligt och har knappast varit vidare ödmjuk när hennes agerande har kritiserats. Hon är dock fortfarande bara en person. Den mygelkultur som finns hos borgerliga partier försvinner inte med henne. Tomas Axelsson, moderat och rektor på Europaskolan, gick upp i talarstolen i Kf och istället för att förklara sig jävig när Europaskolans ansökan behandlades så levererade han ett brandtal till försvar för ansökan. Likabehandling?

Å andra sidan... kommer verkligen Landerholm att avgå? Kommer Moderaterna plocka bort henne? Jag är inte helt övertygad. Kommentarerna från moderater på bl.a. ekuriren.se indikerar att det fortfarande finns ett stöd inom partiet. Fast Moderaterna får väl också svårt att inte följa C och fp i kapitulationen inför opinionen.

Vad har vi att se fram emot? Inte mycket. Det kanske finns det moderater som skulle kunna göra ett bättre jobb än vad Ann Landerholm gjort, eller iallafall undvika att göra samma misstag. I slutändan kommer det väl i praktiken att sakna betydelse iallafall. Samma brutala nedskärningspolitik som förut... den har ju uppenbarligen C och fp's stöd.

(Hur kan förresten någon få för sig att det är att "sätta ned foten" när partier viker sig för intern och extern kritik/opinion långt efter att de borde reagerat?)

((...sen är ni ju förstås välkomna att påpeka att jag åter igen skriver politiska inlägg på natten... kvaliten brukar ju bli så bra... men så är det väl när man kombinerar småbarnsföräldrer och politiker))

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg