Voronov brukar vara skarpare

lördag 15 mars 2008 ·

Ledarsidorna i kuriren brukar vara ganska bra. Tyvärr håller ledarbloggen inte alltid samma nivå.
I ett inlägg kritiserar Alex Voronov mitt ställningstagande angående ev. ny majoritet i Strängnäs. Man kan ju tycka att en ledarskribenter borde ha bättre koll än så här...

S och V har ett samarbete kring budget och strategisk plan (iofs lika mycket pga att vi tycker lika som av strategiska skäl). Vi har valteknisk samverkan och gemensamma gruppmöten i samtliga nämnder där vi båda har representation, inkl KS. I praktiken har vi redan formerat ett samarbete som skulle gå att föra vidare till ett majoritetsstyre.

Jag kan räkna... 16+4+5 = majoritet, 16+4+5+2 = lite mer än nödvändigt stor majoritet. Jag förstår också att fp och c inte har något större intresse av att samarbeta med oss om dom skulle slippa.

Vad S har beslutat är att de i nuvarande parlamentarisk situation inte kan tänka sig en S-ledd majoritet utan både C och fp. Det utesluter inte andra partier och definitivt inte Vänsterpartiet. Detta bekräftar både Tord Tjernström och Leif Hård. Varifrån Voronov får sin information vet jag inte, men rätt är den inte.

För övrigt så blir det en senare fråga om vi "vill" vara med i en majoritet i detta läge eller inte, speciellt om den majoriteten har en betydande borgerlig del. Det beror helt på vilken politik förhandlingarna skulle leda till.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg