Moderatrådet...

onsdag 30 juli 2008 ·

Ibland blir man lite trött. Maria von Betzeen,. moderatråd i Strängnäs, envisas med att alltid vara så jobbigt positiv kring Alliansen. Ibland känns det nästan lite frikyrkligt.

"Faller du så når våra armar dig, men du är i grunden stark, du kan växa och nå längre om du vill, vi tror på Dig!" ... nog för att det nu kanske är taget ur sitt sammanhang... Nog för att moderaterna tidigare fått kritik för att vara ett sifferparti, men att uttrycka sig som ett hippiepensionärsparti (med lite vridning åt sverigedemokraterna (inlägg på Dags blog)) är väl att ta i?

I svd: "Efter 80 år av socialdemokratiskt samhällspräglande har den nya regeringen vunnit folkets förtroende och med varsam hand påbörjat utvecklingen mot ett sundare samhällsklimat där ärligt arbete lönar sig mer än bidrag och svartjobb."...ergh..."Vunnit folkets förtroende".. "med varsam hand"... "sundare samhällsklimat"

Ordlista i Moderat Nyspråk:
"Vunnit folkets förtroende"
Vår partiledare har inte längre 13% lägre förtroende än vad han hade innan regeringstillrädet. Nu har han bara 10% lägre. Likaså är vi moderater som parti inte längre på 21,9% i väljarbarometern utan istället på 22,0%. Den nedåtgående trenden från 33% har vänt!

"Med varsam hand"
Vi erbjuder alla jobb.... i Norge. Blir du arbetslös så får du för sjutton flytta! (för din egen skull förstås)

"Sundare samhällsklimat"
Skit i alla andra, det gör vi. Är du sjuk? Äsch! Du simulerar, vänta du bara så skickar vi någon att kolla. Vi buggar ju alla ändå, så om du mailar till din syster att du kanske inte känner dig så sjuk idag så ser vi minsann till att försäkringskassan får reda på det. Vi tänkte se till att sälja systembolaget och montera ner det förebyggande arbetet (för övrigt överallt, förutom vad det gäller grafitti) så att det bli lättare att köpa lite förfriskningar på ICA. Frisk.. för frisk.. förfriskningar... det måste finnas något samband.

"Vi gör satsningar på skolan" (Moderatrådet i Strängnäs budgetdebatt)
Vi drömde ihop lite samordningsvinster som ingen egentligen tror på och så drar vi in alla pengar till skolan. Löneökningar får man väl ta från verksamheten, sånt kan man väl inte ta hänsyn till. Förresten så gör vi samordningsvinster. Vadå "kompensation för prisökningar"? Vi gör ju samordningsvinster. Klarar inte skolan att samordna sig till vinst så är det väl kompetensproblem hos lärarna.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg