Trångt i mitten...

onsdag 5 november 2008 ·

Vad är det egentligen som är på väg att hända i svensk politik? Å ena sidan så har man delar av borgerlighetens strävan att skapa ett gemensamt parti, å andra sidan en samling i mitten som gör det väldigt lätt för väljare att gå från S till M.

Anders Borg verkar förespråka blandekonomi. Han hotar med att förstatliga banker som inte sköter sig och anser att det är statens uppgift att styra bolåneräntorna. Inte mig emot... jag vill förstatliga bankväsendet som helhet. Det är ju trevligt att finansministern strävar åt samma håll... typ..

Såg den gamla folkpartiledaren Maria Leissner på Uppdrag granskning häromdagen. Då verkade hon förespråka att alla som har ett intresse av att arbeta ska få jobb av kommunen. Japp... ytterligare en hög borgerlig politiker som blir socialist... eller? Jag trodde inte att Fp förespråkade full sysselsättning styrd av offentlig sektor.

Är det då konstigt att S i Synovates undersökning förlorar mest till M och V? Väljare som gillar Mona Sahlin gillar nog Anders Borg också. När partierna inte ser ut att föra politik med några ideologiska skillnader så är det ju lätt att byta på dagsformen. Att en del går till V är ju bara ett tecken på att även vissa väljare har fattat var S är på väg. Som Ching-Pei sa nu på morgonen... S är (M)oderater, fast med en röd jacka.

Då är det ju trevlig att V nu enligt Synovate är tredje största parti igen... ;-)

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg