Bomber...

lördag 27 december 2008 ·

Vad kan man säga.. Israel försöker att med brutalt militärt övervåld störta en av de första demokratiska regeringarna i Mellanöstern, dvs Hamas styre. Det går inte att komma ifrån att det islamistiska Hamas vann i demokratiska val. Att sedan omvärlden och Fatah struntade i det var deprimerande. Det som sker nu är en katastrof, på alla plan.

Jag vet inte vad man kan göra åt det. Jag har bojkottat israeliska varor i åratal, jag har "hela mitt liv" ansett att det rasistiska apartheidstyrda landet inte har något existensberättigande. Europeerna försökte bli av med sitt dåliga samvete genom att "stjäla" mark och skapa en judisk stat. Att man sedan blundat för en lång radda misstänkta brott mot mänskligheten måste väl vara av samma anledning...

Israel är en ockupationsmakt, Hamas har all rätt i världen att bekämpa den. Med vad som framstår som stort folkligt stöd så är det heller inte någon liten terroristgrupp, utan en legitim politisk rörelse.

Tvåstatslösningen är död.

Bojkotta israeliska varor (och se till att de försvinner från matvarobutikernas hyllor, t.ex. COOP är väl iallafall i teorin medlemsstyrt), pressa svenska politiker att åtminstone sluta att aktivt stötta Israel, rösta bort den borgerliga regeringen i Sverige så vi slipper Carl Bildt som utrikesminister och sätt rätt politiker i EU-parlamentet för att få bort EUs stöd till Israel, verka för att Israel slängs från alla europeiska sport och kulturevenemang (dom har ju inget där att göra ändå), etc, etc... Låt Israel stå ensamma med knäppgökarna i USA.

1 kommentarer:

Mats Werner sa...
28 december 2008 00:09  

Det är en väldigt förenklad världsbild Du utgår ifrån, David!

Du borde lyssna på dem som också kommer från den palestinska sidan. De finns nära!

Men ett Gott Nytt År önskar jag Dig.
MATS

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg