Di.se

torsdag 5 februari 2009 ·

När jag känner mig för optimistisk så går jag alltid in och läser kommentarerna på Di.se ... då kommer man ner på jorden igen... annars riskerar man att bli naiv.

Ibland blir det dock lite för deprimerande. Som när en kommentar på vetenskapsakademins debattinlägg om koldioxidutsläppen fick 3,6 poäng i betyg och hela inlägget gick ut på någon sorts underlig ide om att växthusgaser egentligen inte finns.

Japp...

Om det är någon det finns vetenskaplig koncensus om så är det väl existensen av växthusgaser. Att vattenånga, metan, koldioxid m.fl ämnen ger en växthuseffekt på jorden borde vi vara tacksamma för då det är en förutsättning för liv på jorden. Utan den normala växthuseffekten hade jordens medeltemperatur varit under noll grader och liv hade knappast uppstått i den form det nu har (eftersom det är beroende av flytande vatten).

Det som var riktigt deprimerande var att denna person på allvar menade att han hade kunnat ifrågasätta detta sedan högstadieåldern... visst... man tror att man kan mycket när man går på högstadiet, men ibland är det bra att ha en viss skeptism till sina minnen om sin kapacitet som tonåring.

(För dem av er som råkar ha glömt bort teorin om växthuseffekten, alltså den normala inte den ökade, hänvisas till denna relativt lättlästa artikel på wikipedia)

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg