Energibesparande rulltrappor?

fredag 27 februari 2009 ·

Det är osannolikt mycket man kan irritera sig på när man åker tåg (brist på annat att göra kanske). När jag åkte hem häromdagen så stod som vanligt rulltrapporna i Södertälje Syd stilla. Då stod båda rulltrapporna uppåt (i serie för er som inte varit där) stilla....

Då det en äldre man som hade antingen usel syn eller ingen alls (hade vit käpp) som skulle med samma tåg som jag. Han och hans medpassagerare hade rätt mycket bagage. När det var sisådär en 7-8 minuter kvar innan tåget skulle gå så gick jag uppåt och jag hörde dom säga att det var dags att ta sig till perrongen.... sen tänkte inte jag mer på det...

När tåget åkte såg jag dom två släpandes deras uppenbarligen inte lätta bagage upp för sista trappstegen i ”rulltrappan”. Det hade tagit dom nästan 10 minuter att ta sig upp för trappan! (jag förstår fortfarande inte varför de inte tog hissen, men de räknade väl inte med att båda trapporna skulle stå stilla...)

Varför står alltid rulltrapporna stilla på Södertälje syd (och främst de som går uppåt)? Har inte SJ någon sorts kontrollprogram där de åker runt och kollar att deras entreprenörer (i detta fall Jernhusen, vilka det nu är...?) faktiskt gör sitt jobb.

Så... det är inte bara bristen på tidspassning man kan irritera sig på. Nu har jag varit irriterad på rulltrapporna sedan detta inträffade.

=======

...och eftersom jag hade strul med uppkopplingen och inte publicerade inlägget så kan jag nu 4 dagar senare bara konstatera att varenda dag har minst en rulltrappa stått stilla. När jag nu vänder mig om så ser jag att den nedre uppåtgående rulltrappan står stilla idag också. Undra om den är felanmäld? Nu när tåget är försenat så kanske jag skulle ta mig tid att ringa och klaga lite.... så att inte jag blir en del av problemet.

… ergh... dom har nog inte öppet kl 07:30... nu har jag skickat ett mail istället.


"Tågtrafiken ökar och för varje dag rör sig allt fler människor i Jernhusens fastigheter nära järnvägen. Vårt mål är att skapa attraktiva stationer och kontor samt moderna verkstadsdepåer och godsterminaler. Oavsett fastighet vill vi erbjuda de bästa möjligheterna och lösningarna för resenärer och kunder. Att tänka miljösmart är också viktigt."
- www.jernhusen.se

Ahh! Det är en "miljösmart" energibesparande åtgärd att har slumpmässigt varierande stillastående rulltrappor! ... men då borde de låsa hissen också... för att "erbjuda de bästa möjligheterna och lösningarna för resenärer och kunder"... automatisk morgonmotion... det är nog en bra lösning och ger en motionsmöjlighet till de som är för lata för att motionera på egen hand... ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...
27 februari 2009 22:46  

Du är rätt rolig (positivt)när du skriver detta !
MariavB

Unknown sa...
28 februari 2009 05:27  

Kan väl bara tillägga att tre av fyra rulltrappor stod stilla när jag skrev slutet på inlägget. Båda uppåt och en nedåt...

Det ska bli intressant och se om jernhuset svarar eller inte. Kanske ska maila dom bloglänken också...

Haha ;-)

Anonym sa...
4 december 2009 12:28  

lasa hela bloggen, ganska bra

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg