Att gå i allians med mycket större partier...

onsdag 8 april 2009 ·

Opinionsundersökningar är en patetisk företeelse. De slår hej vilt och partiernas stöd kan variera 50% mellan olika mätningar under samma period, de behöver ju inte ens ha trender som går åt samma håll.

Chockmätningen häromdagen där M blev större än S hade en annan mer intressant del. Raset för de mindre allianspartierna fortsätter. C och KD ser ju ut att sakta men säkert cementeras fast på en VPK-nivå (där de får lita till ”kamrat-konservativ” för att nå riksdagen). Det blir en intressant situation med S och M jämnstora, sen Fp, V, Mp och en eftersläntrargrupp med C, KD, SD. Intressant är också att de traditionellt hembyggdsromantiska och konservativa partierna hamnar tillsammans med det konservativa, hembyggdsromantiska och främlingsfientliga SD... bara att hoppas på att C och KDs väljare inte ser samma sak och tar steget fullt ut. Tillsammans med SPI och andra vardagsrasistiska partigrupperingar så kan ett utökat SD få alldeles för mycket röster.

Än så länge har V och MP klarat samarbetet med S relativt bra.... däremot anser jag att ett självständigt V skulle ha kunnat göra mer avtryck än i mjäkiga utspel tillsammans med de turkoslila.... Att vi däremot skulle få en hel del stryk i opinionen för vårt samarbete framstår dock för mig som självklart. S har en uppblåst bild av sin egen betydelse och är inte ännu chockade nog för att på allvar utvärdera partiet och ändra sin framtoning och ge V (och mp) mer utrymme i ett samarbete. Det är ju tur att de inte direkt har en ultrakompetent och stentuff partiledare, det medför ju vissa förhandlingsmöjligheter... så Mona Sahlin kanske är vårt enda skydd mot att göra C och KD sällskap i träsket.

1 kommentarer:

Mats Werner sa...
8 april 2009 22:40  

Bara Du har storstövlarna på är Du välkommen i träsket!

Gla' Påsk!
MATS

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg