Folkpartiet... ska man vara tacksam eller inte?

onsdag 8 april 2009 ·

Vilken strategi man ska använda i val och andra sammanhang vad det gäller Svergiedemokraterna poppar upp som diskussionspunkt i alla möjliga politiska sammanhang. Normalt är det huruvida man ska ta debatt eller inte som iallafall inom V brukar vara det heta samtalsämnet.

När jag skrev det förra inlägget slog det mig att vi kanske skulle vara tacksamma för Fp konstanta flört med de främlingsfientliga och islamofobiska elementen i samhället (har dom tittat på Danmark?).... I kombination med M (temporära?) tillflykt till den tidigare Fp-märkta delen av skalan (i kombination med en kvarvarande konservativ inställning till diverse) har det kanske medfört att Sd inte växer sig större än vad de gör. Missnöjda antifeministiska högersossar kan alltid gå till M och borgerliga islamofober kan gå till Fp... då blir det inte mycket utrymme kvar för Sd. Någon sorts variant av den avvisande attityd och samtidigt feminist/hbtkramande strategi som än så länge har eliminerat FI.

… sen är ju bara problemen att om man använder Sds argumentation och Sds förslag till åtgärder så är det bara namnet som till slut skiljer. Då har ”Sd” kommit in i riksdagen, på ett mycket mer svårbemästrat sätt.

Sen kan man ju ställa sig frågan om det är viktigt att ha en strategi specifikt för Sd... ger man dom då inte mer tyngd än vad de egentligen har?

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg