Men vad sjutton!... kommentarerna på ekuriren.se

fredag 10 april 2009 ·

Ibland undrar jag hur folk tänker...ergh.. rätt ofta faktist...

Har någon läst kommentarerna till artikeln om de 17 miljonerna i statligt stöd som tilldelas Strängnäs?

Det är det mest patetiska försök till politikerbashing jag någonsin sett. Iofs är det ofta så på ekurirens kommentarsidor. Det är liksom mest "Byt ut de inkompetenta politikerna!" och annat konstruktivt. Menar man på allvar att någon annan skulle göra så himla mycket bättre jobb? Kanske de som skriver på ekurirens sidor? Tyvärr verkar de ha ibland glömt något väsentligt på huvudkudden.

Jag har inget intresse av att försvara majoriteten, men detta blir larvigt. Eftersom jag idag är på uselt humör så tänkte jag excellera i lite förakt för medborgarna som den modera... erhh inte är.

8 apr 2009 07:40 Kalle (Ej registrerad)
Hade kommunen varit ett företag hade VD och styrelse bytts ut då det uppenbarligen inte varit kompetenta nog. Tur att detta är en kommun och politiker så ni kan sitta kvar ändå. Skär ner och spara på skolan så sparar vi en slant som vi får betala många gånger om tio år framåt i tiden. Patetiskt. Det är svårt att hitta bra folk!

Davids recension... ok, verkar iallafall ha fattat att det är långsiktigt mindre lyckat att spara på skolan. Men inte sjutton skulle en VD och styrelse som styrt ett företag så här kort tid och som fick en ekonomisk kris på halsen bli sparkade för att de går runt 5% under budget?

8 apr 2009 07:52 Emil (Ej registrerad)
Försämringar för invånare!? Har man råd med en jättefest så ska det inte heller bli några försämringar för oss invånare. .Flyttcikusen bland skolor då? Så inkompetent skött!

Davids recension: Ergh... "jättefest", 90 miljoner lägre skatteintäkter... nån dryg miljon på en fest för att göra livet lite trevligare för kommunens anställda? Är det bara jag som tycker att de två sakerna inte riktigt är i samma storleksordning. Alla vettiga arbetsplatser har gemensamma gruppbyggande aktiviteter. Att kommunen har 2100 anställda gör bara aktiviteten lite större, i absoluta termer.

8 apr 2009 08:10 Bosse (Ej registrerad)
...man behöver inte heller vara mattegeni för att se hur Strängnäs kommun slarvat med medborgarnas pengar...

Davids recension: Joo, det behöver man vara. Det finns inga tydliga tecken på att Strängnäs får ut mindre verksamhet för sina pengar, senast jag såg någon statistik såg det snarare ut som tvärt om. Kommer ihåg att jag använde det som argument i något sammanhang för att argumentera mot sparförslag som hade oseriösa besparingsdrömmar (läs "skollokalsutredning").

8 apr 2009 13:08 Stina (Ej registrerad)
Den absolut sämsta kommun jag bott i.Finns det inga kompetenta personer i styret.När ska man ta itu med den sämsta trafikplanering jag varit med om med bla.30km/tim i breda industrikvarter men 50 i trånga villakvarter med massa barn.Har heller aldrig sett så många någon annan stans som använder trottoarer som cykelbanor.Detta kostar 500:- i böter.Något för polisen.

David: Ok, har ingen aning om vilka kommuner Stina har bott i. Jag har bara bott i Västerås (vilket jag inte kommer ihåg), Strängäs och Solna. Solna var definitivt inte bättre. Flen? Eskilstuna (Parken zoo?)? Nyköping? Vad gör dom bättre än Strängnäs? Håller dock med om den snurriga trafikplaneringen, framförallt att man sänker hastigheter som en del av en plan som inte kommer att realiseras i hus förrän om fler år.

8 apr 2009 17:04 Perka (Ej registrerad)
Hade detta varit ett företag....etc
Nu är det så att i stort sett alla förtag gör miljonförluster idag utan att VD och styrelse byts ut. Alla vet att intäktera är exeptionellt låga p g a bl a arbetslöshet. Till skillad från kommunen så har många företagsledningar gynnat sig själva med stora bonusar trots föluster. Att i detta läge tvinga ut ännu fler i arbetslöshet är helt fel. Kommer att kosta ännu mer. Vid riktigt dåliga tider är det viktigt att statsmakterna gynnar konsumtion och försöker hålla uppe sysselsättningen. Det allra effektivase sättet är att stötta kommunerna så att de inte behöver förvärra situationen. Ja, men detta kallar ju regeringen "arbetslinjen", försämra för de arbetslösa så att de söker jobb och inte bara slöar. Skall bli intressant att se hur mycket mer man måste försämra när arbetslösheten går upp mot 12%. Tänk att att idag är det USA som har en progressiv regim som inser vad som bör göras.

David: Ahh! Tack! Goldkornet i högen! ;-) ... fast varför behövde han lägga till USA på slutet.

8 apr 2009 17:49 Lisa (Ej registrerad)
Inte för att småkommuner som Strängnäs brukar ha några större stjärnor då det gäller kommunlening.Men Strängnäs skulle nog med framgång vara med om att tävla om de sämsta.Vision Strängnäs som dom skickar ut är ju också en fantasiläsning.Lev i stället upp till beslut som redan är tagna.

David: Jag börjar tröttna på att skriva denna blog nu :-/

8 apr 2009 21:21 Lappen (Ej registrerad)
"Alla vet att intäktera är exeptionellt låga p g a bl a arbetslöshet."
Jag är synnerligen tveksam till att det finns ett så dåligt skatteunderlag och att det skulle bero på bla arbetslöshet.
Tror nog mer på att det handlar om att man inte haft koll på kostnaderna.
Har man låga kostnader så behöver man inte så mycket inkomster till kommunen.
Undrar hur vi kunde klara oss genom lågkonjunkturen i början av 90-talet?

David: Joo, nu brukar det ju vara så att färre arbetade timmar slår väldigt hårt på skattebasen. Vilka kostnader är det som har svävat iväg? Har vi för mycket lärare i skolan? Gör socialtjänsten för mycket stöd till behövande? "Vi" klarade oss väl inte igenom krisen på 90-talet. Effekterna i skolorna var ju brutala och det var utan balanskravet.

9 apr 2009 10:51 Emil 42 (Ej registrerad)
Ja helt klart om det vore i ett privat företag så skulle ledningen fått kicken för länge sedan om man misskött företaget på samma sätt som de styrande i Strängnäs uppvisar.Hade dom något förnuft så skulle dom säga upp sig omgående.DEt är inte mycket som funkar i denna lilla kriskommun.

Nu är det ju så att "de styrande" inte direkt är samma nu som det var för inte så många månader sedan. Var bytet till det bättre? Inte? Var moderaterna som la grunden för nuvarande situation (exkl krisen) bättre? Inte? Är du bättre?.... då är det väl bara att gå med i ett parti, eller ställa upp som oberoende i nästa val. Om någon tror att du kan göra ett bättre jobb så får du ju chansen. Man får liksom de politiker man förtjänar. Den som sa det han var det? Du är vad du äter? ;-)

9 apr 2009 11:15 framtidsvetare (Ej registrerad)
Har tröttnat på att engagera mig i frågorna. Kafkas lag blir alltmer sann.
Mycket tid läggs ner på beslut som rör småpengar och lite tid på det som rör stora grupper och mycket pengar.
När ska kommunen inse att det inte är 10 miljoner som skall sparas utan 100-150 miljoner. När sägs halva styrkan upp på utbildningsförvaltningen. Det kan inte behövas så många inne på kommunhuset nu längre när friskolorna sköter all sin administration själva. Där kan ni spara 20 miljoner direkt. Inga mer lån. Klara av era befintliga åtaganden och ny anställ ingen på 10 år. Amortera av skulderna och låt inte barnen, era barn ta över era felaktiga beslut. Arbetslösheten är ett problem som Strängnäs kommun inte kan lösa genom att ha anställda som inget gör. Om pekka tycker det så kan väl han pröjsa in ett par miljoner extra.

David: Ehh,,, mina barn är beroende av att kommunen har lärare och annat... inga hundra miljoners besparingar tack!

9 apr 2009 12:00 42:an (Ej registrerad)
framtidsvetare (Ej registrerad) skrev: Har tröttna [...]
Jag håller med dig-oftast sparar man på "närande tjänster"-de tärande tjänsterna såsom administration, många chefer minskare effektiviteten

David: Lätt att säga... svårare att göra. Men visst måste man kanske se över organisationen igen. Inte för att spara pengar utan för att allt inte alltid funkar som det är tänkt.

10 apr 2009 10:14 Emil 42 (Ej registrerad)
Se till att dom utlovade besluten som bla.ändrade hastighetgränser blir verklighet.Och sluta upp med alla löjliga visioner inför framtiden.Byt också snarast ut den helt inkompetenta styret.

David: Visionerna är väl framför allt något man tar fram och som politikerna sen struntar i och tjänstemännen försöker följa. Högtravande tycker jag är ett bättre ord än löjliga. Japp, alla är inkompetenta... för att inte tala om fotbollsreportrar och förbundskaptener.

1 kommentarer:

Mats Werner sa...
10 april 2009 23:22  

Tack för att jag slapp gå in och läsa denna sörja på ekuriren. Har tröttnat och kna konstatera att det tydligen inte finns någon anledning att återkommar.

glad Påsk!
MATS

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg