Skrota balanskravet

onsdag 1 april 2009 ·

Varför är det ok att investera 400 miljoner i något man inte har en aning om det kommer att bli så bra som man tror... men inte att gå back 40 miljoner om året i 5 år för att undvika oekonomiska och kostsamma omställningar som underminerar förutsättningarna för budgeten i framtiden? (pga sämre utbildade ungdomar, högre sociala kostnader, högre personalomsättning, fler sjukskrivningar... etc)

Skrota balanskravet!

(Om jag inte förstått det fel så tycker både skattebetalarnas förening och ett gäng tidigare marknadsliberala högerekonomer samma sak... kul att även högern kan fatta poängen... även om det tog lite tid)

7 kommentarer:

Dag Bremberg sa...
1 april 2009 23:04  

Ja, och vi i mfp har försökt skapa diskussion om balansmålet en tid. Så jag hoppas att V lämnar skyttegravarna och försöker delta i den diskussionen.
Ni får väl ta risken att bli överens med de lokala moderaterna...

David sa...
1 april 2009 23:26  

...den risken är rätt liten. Om de inte plötsligt helt bytt linje. Det har det inte låtit som i KF och i Bun

Mats Werner sa...
2 april 2009 00:29  

Balanskravet är ju inget kommunalt påhitt, dessvärre!
Däremot kan man ju undra varför vi inget lärde av förra gången, nämligen at varje år det går plus så ska vi ta ett beslut om balansering "framåt". Det lyckades vi ju med den gången även om det skedde "postumt".

David sa...
2 april 2009 06:10  

Visst är balanskravet egentligen inget kommunerna förväntas styra över, men det finns inga sanktionsmöjöigeter ifall kommunens politiker väljer att utöva lite olydnad

David sa...
2 april 2009 06:12  

möjligheter.. förstås... fyra timmars sömn och två barn i knät underlättar inte stavningsförmågan ;-)

Ebbe Ollman sa...
2 april 2009 11:54  

Det kommer nog många exempel på kommuner som framöver kommer att skippa balanskravet.

Anonym sa...
3 april 2009 22:42  

900 000 ska skäras bort från Resurscentrum. Resurscentrum som är till för de barn som behöver mest hjälp av alla barn i förskola och skola. Strängnäs kommuns snälla tidning kostar 900 000 om året att producera. Vad väljer politikerna? Jo tidningen. Barnen väljs bort.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg