Vad ska vi ha S till? Räcker inte M?

fredag 10 april 2009 ·

Jag hade inte sett detta förut tror jag. Carl Thams inlägg i DN början på oktober 2008 är strålande...

"S drivs av Wall Streets bankruttmässiga ideologi"

I kombination med Junilistans rapport om hur man röstar i euparlamentet så målar det en bild av S som är långt ifrån smickrande och helt i linje med min åsikt...

S har gått så långt till höger att det inte längre finns något politiskt skäl för V att samarbeta med dem. S är ett helt vanligt högerparti som i takt med den traditionella arbetarklassen (läs IF-metall) och arbetets förändring verkar totalt tappat sina ideal.

3 kommentarer:

Anonym sa...
10 april 2009 11:52  

Som EU-kritiker har man två val:

- Vänsterpartiet, som vil lämna EU
- Junilistan, som samlar Sveriges EU-kritiker och vill att EU ska arbeta med gränsöverskridande miljöfrågor och att göra det enkelt att resa, handla och studera i Europa.

Unknown sa...
10 april 2009 19:06  

- Vänsterpartiet som vill lämna EU men som inser att man måste göra det bästa man kan för miljön, solidaritet med länder utanför EU, arbetsrätten etc så länge det saknas brett politiskt stöd för att lämna EU.
- Junilistan, som inte har insett att ett EU byggt för att underlätta kapitalets härgningar aldrig kan förändras i någon långsiktigt hållbar riktning förrän det rivs och byggs upp igen.

[Japp... övertygad EU-hatare och lika övertygad federalist (som princip)]

Margit Urtegård sa...
10 april 2009 19:19  

Hej David.

Nu har jag lust att säga; vad vad det jag sa! Det var länge sedan sossarna slutade vara ett arbetarparti. Titta på den riktiga eliten i Sverige, vem är det i dag?

Wanja Lundby-Wedin är väl ett utmärkt exempel på att S och LO inte längre har kontakt med sina gräsrötter.

Glad påsk.

Med vennlig hilsen
Margit

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg