Vad-ska-du-rösta-på-test är himla kul

söndag 24 maj 2009 ·


Av någon anledning brukar jag bli miljöpartist i hälften av dessa hjälpredor för att välja parti, i övrigt förstås vänsterpartist. Jag tror det har att göra med hur många frågor om arbetsrätt och privatiseringar som kommer med och hur de viktar svaren.

Mitt resultat i DNs test... ser ni till vänster.

Intressant att jag är mer Junilista sympatisör än Socialdemokrat... och med KD än Piratpartist (hur fasiken det till... svarade jag fel på frågan om samkönade förhållanden?).

Intressant är också att kolla på hur partierna svarar. Piratpartiet var de enda som var aningens mindre negativa till hårdare regler mot flyktingar... borde man inte enligt sin "följa med strömmen"-princip ha låtit bli att svara på den frågan? Är ju knappast en yttrandefrihets, upphovsrätts eller en integritetsfråga.

3 kommentarer:

Nicklas sa...
26 maj 2009 08:28  

Piratpartiet behandlar främst medborgarrätt och där kommer även invandringsfrågan in.

E-mannen sa...
26 maj 2009 08:33  

Problemet med det testet var att det inte GICK att svara "ingen åsikt" för de som skickade in pariternas svar. (även om det går för den "privatperson" som gör testet).

Det har stötts och blötts till förbannelse huruvida det var smart eller dåligt svarat av PP så som de gjorde, försöka hitta en mittenlinje, då de EGENTLIGEN ville svara "Ingen åsikt".

Anders Troberg sa...
26 maj 2009 09:46  

Sådana tester visar inte var man bäst passar, de visar var man bäst passar enligt testmakarens egen bild av vad partierna tycker, och eventuellt också med en viss glidning åt testmakarens sympatier.

Med andra ord, inget att lita på.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg