Socialliberaler vs nyliberaler

fredag 4 september 2009 ·

Plågsamt är vad det är...

För ett antal år sedan var Folkpartiet ledarpartiet i Strängnäs kommun... det är iallafall hur jag kommer ihåg det (jag var ju inte så gammal). Westerbergs socialliberaler hade partiet i ett hårt grepp. Sen kom högersvängen med efterföljande opinionsras på riksdagsplanet och jag undrade lite smått när splittringen skulle komma. Skulle verkligen socialliberalerna ge upp striden om sitt parti och ta steget ut till laisez-faire kapitalismen eller skulle lojaliteten till partinamnet vara svagare än lojaliteten till politiken i sig och ett nytt socialliberalt parti bildas (nu är det för sent iom uppkomsten av ”nya moderaterna”).

Det tidigare bondekonservativa Centern har under Mauds ledning tagit steget ut att fylla moderaternas högerkant. ”Mauderaterna” hörde jag dom benämnas av en landstingspolitiker häromdagen.

I Strängnäs verkar dock delar av det gamla socialliberala resp. socialkonservativa gardet finnas kvar.... än så länge.

Vi har ju haft vår beskärda del av splittringar, både nationellt och lokalt. V i Strängnäs verkar ha lidit en hel del under striden mellan ”vägval vänster” och resten av partiet (jag var ju i Sp då... riktiga sp... Socialistiska partiet... inte Strängnäspartiet... och såg det på distans). Det är något som det känns som om vi inte riktigt kommit tillbaka ifrån ännu även om det var rätt lång tid sedan.

Nu verkar det vara fp's tur...

Istället för att leda Strängnäs kommun så har man en vindflöjelstämpel i pannan och gömmer sig bakom det centerpartistiska kommunalrådet i koalition med S. Det är lite synd, ett socialliberalt fp hade behövts i Strängnäs där de nya moderaterna lyser med sin frånvaro... eller snarare så har ulven inte brytt sig om att sätta på sig fårpälsen här. Det skulle kanske kunna lösa lite knytningar om vi fick ett elfte parti i KF... Socialliberalerna Strängnäs... (ok... det är svårt att vara ironisk i text)... fast SS kanske inte är en bra förkortning för ett liberalt parti.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg