V eller Die Linke?

söndag 27 september 2009 ·

"...Val- och partiforskaren Viola Neu vid Konrad-Adenauer-Stiftung delar Spiegelredaktörens uppfattning att ett närmande mellan Socialdemokraterna och Vänstern är ofrånkomligt. Men huvudproblemet är enligt henne inte vissa vänsterpartisters förflutna utan att en del av dem alltjämt strävar efter ett i grunden annorlunda samhälle och ytterst sätter socialismen före demokratin.

Ett närmande mellan Socialdemokraterna och Vänstern skulle leda till svåra inre slitningar, sannolikt någon form av partisprängning, förklarade Viola Neu när jag i går bad henne kommentera Kurbjuweits förutsägelse att regeringsansvar skulle göra Vänstern mer pragmatisk på motsvarande sätt som det tidigare förändrat De gröna. Bland De gröna fanns, invände hon, färre som önskade en helt annan samhällsmodell..."
- DN 2009-09-26

...just det... ovanstående klipp sammanfattar ganska väl vad jag tycker om De röd-gröna och efterföljande effekter.

1 kommentarer:

Unknown sa...
28 september 2009 08:24  

Japp... då börjas det...
Ohly vill inte lämna EU längre....

...och vadå "respekt för folkomröstningen"? Respekterar vi folkomröstningar i Sverige? Sen när då?

Anledningen till att vi inte driver urträdeskravet är väl att vi anser att urträde måste ha en praktiskt poäng och leda till omfattande förändringar av den europeiska sammanslutning som vi trots allt vill ha. Hörde någon partiföreträdare som sa detta och menade att om bara Sverige går ur så blir inte EU bättre, snarare tvärt om.

Att ta bort kravet borde vara av endast praktiska skäl..
1. För att det är himlans svårt att förklara ovanstående under ett val.
2. För att kunna ingå i en regering

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg