Piratpartiet och datalagring

torsdag 11 februari 2010 ·

Läser i ekuriren att Piratpartiet ställer upp i Strängnäs och att de har 150 medlemmar. Om det är 150 röstande medlemmar är man ju halvvägs till KF redan. Såg i Dagens Samhälle härom numret att de tänkte ställa upp i Strängnäs.

Vänsterpartiet har ju iallafall försökt nationellt att profilera sig på samma frågor som PP. Jag har lokalt också både i SP och nu på senare tid drivit edemokrati-frågor.

I förslaget till valplattform ges t.ex. integritetsfrågor mer utrymme än både sociala frågor, arbetsrätt och miljö. Det finns det väl iofs ett antal motioner till kongressen på att ändra.

Vi delar även flera andra områden med PP, som t.ex. den kunskapsorienterade delen av kulturpolitiken (även om vi ibland tänker oss olika lösningar).

Det ska bli intressant att se hur detta påverkar oss lokalt. Att PP kommer ta röster av oss nationellt tror jag nog. De är nu alternativet i svensk politik, speciellt när vi gör sådana här överenskommelser över medlemmarnas huvuden och som är omöjliga att stoppa på kongressen (eftersom de presenteras efter motionstidens utgång). Piratpartiet var ju snabbare att kommentera detta på sin hemsida än vad vi var på att presentera överenskommelsen på vår.

2 kommentarer:

Mats Werner sa...
12 februari 2010 06:48  

Förlåt en gammal och skumögd man. Men något har hänt i Din blogg som gör den oläslig. Vad jag förstå är ord som är länkar mörkgröna vilket gör dem oläsliga mot den redan rätt så mörkgröna bakgrunden.
Har ingen känsla av att det varit så tidigare innan Du gjorde designändringen.

"Upplagd av...etc" ligger i en ljust pistagegrön färg och går lätt att läsa, men länkarna gör texten svårläst.
Försök att ändra detta, önskar den glasögonsförsedde MATS

David sa...
12 februari 2010 06:52  

Intressant. Hade inte noterat det. Tack

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg