Regeringen ”satsar” på djurskyddet

fredag 16 april 2010 ·

Regeringen har tillfört 16 miljoner till djurskyddet... eller? Netto är det ju bara 11 miljoner eftersom man tar 5 miljoner från länsstyrelserna först.

11 miljoner... i hela landet. Det blir väl typ 17 tjänster... i hela landet... Det blir inte ens en till tjänst per länsstyrelse, vilken satsning! (sarkastiskt förstås)

Att det är en så patetisk summa är inte det stora problemet. Det stora problemet var och är att reformen var brutalt underfinansierad från början eftersom Länsstyrelserna inte fick full kompensation för de kostnader som flyttades över från kommunerna. För Södermanlands del omkring 25-30%. De pengar som tillförs nu minskar djurskyddets ”skuld” till övriga verksamheter på länsstyrelsen till 20-25% av djurskyddets budget. Någon som tror att det blir fler inspektioner? Nej, skulle inte tro det. De stackars djurskyddshandläggarna kommer fortsätta att springa in i (ladugårds)väggar när finansieringen från den yttersta arbetsgivaren inte uppfyller kraven från handläggarna själva, djuren de skyddar och allmänhetens populistiska svängningar.

Detta är valfläsk, i fläskindustrins anda. Det är framstår på ytan som glada grisar och progressivt tänkande men är egentligen obehandlade liggsår, död och elände.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg