Det är tråkigt när man får sina fördomar bekräftade...

onsdag 11 augusti 2010 ·

Det visar sig att miljöpartiet i Södermanland igen är inblandade i misstänkt mutbrott, förra gången var det iofs miljöpartiets landstingsråd som var inblandad som person och det kanske inte partiet kan lastas för.


Jag har alltid i min fördomsfulla hjärna sett miljöpartister som universitetsutbildade ("5 p Pakistanska haschplanor"? (som teknolog har jag förstås mina fördomar om universitet också)) akademiker med näsan i vädret och med viss nedlåtande syn på de som inte passar in i mallen. Det stämmer ju inte förstås i verkligheten.

Kommer fortfarande ihåg när jag diskuterade processteknik med en miljöpartist i förförra valrörelsen. Han hävdade att MP stod för att industrin skulle producera lika mycket som nu med bara 10% av energiinsatsen och trodde på allvar att det skulle gå att genomföra i närtid (genom MPs politik). Kan tänka mig att system liknande det stalinistiska sovjet under pressen av ett världskrig runt knutarna skulle kunna försöka sig på en sådan omställning. För vår svårstyrda marknadsekonomi finns det ingen susning, men det trodde visst MP då. Jag kände då en viss arrogans i svaren (jag var ju förstås per definition obildad socialistiskapartiettomte). Men detta var ett sidospår.

En kommentar på ekuriren-artikeln ovan är dock fullständigt hårresande... det är så illa att jag nästan tror att det är en illvillig centerpartist som varit framme.

Skrivet 11 aug 2010 11:52 Miljöpartist javisst (Ej registrerad)

Till Partilös akademiker.
Du kanske inte läste hela artikeln men även Centern och Kristdemokraterna har tackat ja till att låna bil. Då betyder det väl att även de okunniga och obildade, vilket jag dock inte tror eftersom miljöpartiet är ett av de få partierna som faktiskt har examinerade akademiker som medlemmar.

Den är inte bara fel utan också så nedlåtande att man inte vet om man ska gråta eller skatta åt eländet.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg