”Dom klarar sig inte” – sa bödeln… ergh… bonden

måndag 4 oktober 2010 ·

Nej, inte fan skulle de ha klarat sig… Minkar som lever sitt liv i en onaturlig miljö, i direkt strid med intentionerna med djurskyddslagen och sedan om de har tur blir gasade eller kvävda (och inte någon annan mer otrevlig avlivningsmetod) klarar sig inte… per definition. De lever inte till gammal ålder, de matar inte sina ungar med egenfångad mat, de får inte uppleva friheten att simma i en bäck. Minkar i bur avsedda för pälsindustrin klarar sig inte… per definition.

Minkar som släpps ut har en chans. De ställer till en del elände lokalt där de släpps ut, men några kommer att klara sig.

Det går inte att säga ”De klarar sig inte” och i nästa ögonblick säga att minkar som släpps ut etablerar sig i miljöer där de inte funnits förut och därmed skapar en svår situation för småfågel etc. Det är antingen det ena eller det andra som gäller.

Jag är rätt säker på att större delen av dem kommer att dö, överkörda av bilar, brist på mat etc. Jag är lika säker på att de om de fått sitta kvar i sitt dödläger så hade de med 100% säkerhet inte klarat sig.

Minkarna hade ett val. Antingen stannar de i ”tryggheten” i buren eller så tar de chansen att leva ett riktigt liv. Hade jag varit mink hade jag valt det senare utan att tveka. Det är lite Bravehart över det hela, minkarna fick chansen att en enda gång visa rumpan för bonden, en enda chans att visa vad de gick för egentligen, att inte längre leva under sadistiskt förtryck… givetvis är det värt risken.

2 kommentarer:

Anonym sa...
5 oktober 2010 11:46  

Ett djur skall inte behöva lida, varken i bur eller halvt tillplattat på en väg. Jag har själv stått vid vägkanten och sett massor av djur dö en ytterst plågsam död. Ingenting kan rättfärdiga denna handling!

Anonym sa...
14 oktober 2010 19:33  

...ja Exakt!
Minkarna Ska ju gasas ihjäl och får sitta inburade i små utrymmen på gallergolv , utan vatten att bada under "väntetiden"..
I naturen dör också många unga minkar under sitt första levnadsår , precis som nu tråkigt nog hände under flera bildäck..
MEN..och detta är det MEN jag vill försvara högt och rent...

DE har rätten till sitt Eget Liv , utan att spärras in i undermålig miljö oerhört trångt och utan vatten att bada i , stressade så att de ger sig på sina kamrater av frustration för att i slutändan gasas och bäras av någon bracka. Jag tycker inte att utsläppandet är det ultimata ..men INGEN gör något i praktiken .. den parlamentariska kampen för detta har pågått i över 30 år utan att något förbättrats ! Politikerna
( med undantag då för V, Fi och MP och strödda röster bland de andra ) blundar för och ljuger om de missförhållanden som råder då det finns starka ekonomiska intressen grundade i framförallt Centerpartiets väljarkår. Prioriteten för minkarnas sak är också Oerhört låg i riksdagen nu i "budgettider"

De Enda som Verkligen Gör något .. För dessa stackars djur är de som varit på plats, kanske filmat och inte står ut med att se plågan utan väljer det minst onda utav två... Ger dem Friheten ..chansen att för iaf en kort stund njuta känslan av fast mark, gräs, jord under fötterna ..och Vatten! .. och De som inte hade oturen att möta en snabb bildöd istället för en utdragen burplåga och gaskammaren kommer kanske att leva länge, länge i det fria ..
De har mitt fullständiga stöd och ohöljda beundran då de gör detta i fullkomligt oeget intresse med risk för egen sak, åtal mm.

.. Jag träffade en mink i våras som kom upp ur vattnet och nästan sprang över fötterna på mig då jag tyst satt under en gammal stenbro..:) Vacker och vild i sin egen päls som den Ska vara !

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg