Oavsett hur det ser ut så hoppas jag att de alltid tänker efter

lördag 11 februari 2012 ·

Ledaren i Eskilstuna kuriren riktar sig till Moderaterna, som det stora oppositionspartiet i Strängnäs, och uppmanar dem att tänka efter innan de stödjer en lokal folkomröstning om stadiumindelningen i den kommunala grundskolan.

På något sätt så hoppas jag att M alltid tänker efter innan de tar ställning för eller emot något... ergh... nåja, kan kanske bero på vilken avsändare det är hur lång tid de lägger på funderingarna.

Ledaren oroar sig för att det är svårt att formulera en ja/nej-fråga utifrån stadiumindelning. Jag håller till viss del med, det blir ju inte optimalt, men å andra sidan är det väl som vilken folkomröstning som helst... det är de olika sidorna som får fylla "ja" resp. "nej" med innehåll. Jag är idag rätt tacksam för att jag fick rösta nej till euron. Det är utan tvekan en fråga som var väldigt komplex och där frågeställningen blev förädiskt enkel. Euro-exemplet var ju inte ett strålande argument men om man bara kan folkomrösta om frågor där alternativen är kristallklara så kan man glömma folkomröstningar. Det är ju bland politiker en rätt vanlig åsikt, dvs stödet för uteslutande representativ demokrati är stark... "Vi politiker är de enda som har insikt/kunskap nog att ha en total överblick och göra perfekta beslut, som representanter för folkviljan" (väldigt påhittat citat). Är lite förvånad att det är den liberala lokaltidningen och den nystartade uttalat liberala LD som argumenterar mot, brukar vara S och M, i form av maktinnehavare, som gör det.

Visst kommer det bli lite strul om folkomröstningsinitiativet/skolupproret får igenom sin stadiumindelning, men... DET FINNS INTE ETT ENDA SERIÖST OCH VÄL REDOVISAT ARGUMENT FÖR ATT MAJORITETENS OMORGANISATION MÅSTE GÖRAS... ÖVER HUVUD TAGET! och särskilt inte att det är bråttom (inte ens utifrån de svepande, innehållslösa argumenten). Så det är majoriteten som borde tänka efter innan de genomför en omorganisation som om inte allt för lång tid är föremål för en folkomröstning.

Vänsterpartiet Strängnäs hemsida och i ett annat inlägg här på min blogg har jag beskrivit min syn på bakgrunden/underlaget för beslutet och frågan i sig. (Just i skrivande stund ligger partiets lokala hemsida nere men när den är uppe igen i nästa vecka så kan ni följa länken ovan till inlägget).

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg