Är Gunnar Sandelin korkad eller bara rasist?

lördag 15 september 2012 ·

Gunnar Sandelin skriver på SvD:s debattsida, http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/varfor-ska-just-sverige-ge-en-fristad_7499414.svd

    "Detta i en tid när Sverige bland annat till följd av extrem asylpolitik brottas med stora problem med alltifrån bristande integration och bidragsberoende till kriminalitet och antisemitism."

Detta skrev han apropå ett upprop från en grupp socialdemokratiska politiker (SvD Debatt 13 sep, http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-maste-hjalpas-at-att-ta-emot-syrier-pa-flykt_7494124.svd) om behovet av att andra än Södertälje kommun hjälper till att ta emot flyktingar från Syrien.

    "När 18 döda kroppar, de flesta bakbundna med märken efter tortyr, enligt oppositionella på lördagen upptäcktes i Damaskus utkant var det bara de senaste tecknen på en blodig trend." - SVT


Det är ju inte svårt att få känslan av att Gunnar Sandelins bild av stora problem och bristande integration framstår som patetiska i jämförelse. Troligen beror det på att de problem han ser är patetiska i jämförelse.

Rasister kanske ser problemen som stora. Om man sätter svenskar på någon sorts evolutionär pedistal där vi som gudalika varelser står över alla andra, då kanske man kan tycka att bidragsberoende är ett problem i jämförelse med ett syriskt barn torterat och dumpat i en gränd i Damaskus.

Gunnar Sandelin kan inte vara så brutalt korkad att han inte kan göra jämförelsen, så då är han.... ?

Så länge Sverige tar emot människor som flyr så är vi ett land att vara stolt över, när vi inte längre gör det... då har vi verkliga problem.

6 kommentarer:

Anonym sa...
9 juni 2013 04:37  
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
5 juli 2013 11:36  

Är inte av de saker han hakat upp sig på det faktum att en försvinande liten del av den miljon vi tagit emot det senaste kvartsseklet faktiskt är flyktingar i egentlig mening?
I min värld är en sån politik både korkad och dyr. Fast det är klart, om vi förutsätter att alla dessa människor kan försörja sig, betala skatt och villigt se sig som svenskar...ja då har vi inget problem kanske. Men så är ju inte heller fallet tyvärr.

Sandelins resonemang har däremot inte ett dugg att göra med att svenskar skulle vara genetiskt unika eller att vi inte ska hjälpa syriska flyktingbarn. Men att dra ner det hela till den nivån är ett otroligt lätt sätt att argumentera, medges.

Vår befintliga migrationspolitik är upphöjd över all kritik = god människa.

Vi bör se över vår migrationspolitik = främlingsfientlig (eller "rasist" ännu hellre)

Vi kan fortsätta föra diskussionen på sandlådenivå. Eller inte föra den alls, och i praktiken lämna fältet fritt åt SD och adra kryptofascister.

Ett är säkert. Vi bygger aktivt in massiva problem i vårt framtida Sverige om vi inte kan prata nyanserat om migrationspolitik.

Unknown sa...
6 juli 2013 19:25  

Du får ursäkta men du låter som en planterad SD-are... "flyktingar i egentlig mening" är en SD-fras(hänvisar till kvotflyktingar), liksom att vända alla ämnen till migrationspolitik... (även Sandelins "så kallade ensamkommande flyktingbarn" är välkänd SD-lingo)

Det enda Sandelin säger om migrationspolitiken är en kryptisk referens till oron för många somaliska anhöriginvandrare (vilket för övrigt visade sig inte stämma). I övrigt ifrågasätter han varför vi ska ta emot, relativt sett, fler syriska flyktingar än andra i-länder.

Han pratar om gräns för asylpolitiken, han pratar om syriska flyktingar, han svarar på en artikel kring flyktingmottagande. Givetvis säger han att någon annan än vi ska hjälpa syriska flyktingbarn, i och med att han pratar om en gräns så medför det också att han öppnar för möjligheten att inget (i-)land alls hjälper dem (ifall andra länder är befolkade av en massa Sandelinare).

Anonym sa...
12 november 2013 22:46  

Det är ju ganska intressant det han säger, bara 5 % enligt FN?! Och att den stora majoriteten saknar ID-handlingar, redan där ringer varningsklockorna. Med tanke på att flyktingsmugglarna vet hur systemet funkar, och att de säger sanningen till sina "kunder", att om de slänger sina id-handlingar kan inte Sverige bevisa att de kommer från ett ställe de säger att de kommer från, ja då e de ju klart att de är gynnsamt att inte visa pass i Sverige...

Anonym sa...
11 maj 2014 13:14  

Jag tror han varken är korkad eller rasist, faktum är att jag tycker att det är uppenbart att han är ingetdera. Han dokumenterar och försöker synliggöra det som vanliga media inte vill tala om.

Vänsterfolk har en stor tendens att använda sig av personangrepp istället för sakargument. Tyvärr är du inget undantag.

Anonym sa...
30 juni 2014 22:05  

Ja men bra där! Kalla alla som inte tycker att massinvandringen är positiv för korkade rasister!
Sandelin är med stor sannolikhet mer påläst och bildad än du själv.

Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg