Varför finns det någon personal kvar alls på SR?

fredag 14 februari 2014 ·

Jag är lite fundersam... var går gränsen för vilka partier man får ta avstånd från och ändå jobba på SR?

Är det riksdagspartier det gäller? Logisk borde väl vara att man inte får ta ställning mot partier som ställer upp i valet... så...Svenskarnas parti? Tar inte övriga programledare i Morgonpasset i P3 avstånd från nazister?

Såg nu på Dagens arbetes ledarsida att frågan redan kommit upp, men inte blev det tydligare av svaret.

"För mig är det självklart att vi talar om partier inom det demokratiska systemet. Inte nazister”. -Cilla Benkö, Radiochef

Svenskarnas parti ställer upp i val. De har kommunala mandat. Betyder inte de att de är inom det demokratiska systemet?

Tankesmedjan i P3 hoppar på många partier/partiledare, och inte minst SD. De är ju iofs en tacksam måltavla, men visst är det så att programledarna ibland uttrycker åsikter som låter politiska... ganska ofta faktiskt. Måste hela Tankesmedjan då också sluta för att återstarta efter valet?

Ingen kan väl tro att de som jobbar på SR kan stänga av sina åsikter under ett antal månader. Alla som lyssnar på SR måste väl vara medvetna om att en stor del av de anställda röstar i val och därmed tar ställning för ett till tre partier och tar avstånd från resten. De kan ju knappast stänga av sina åsikter när de pratar, speciellt inte i program där de förväntas delta med en tolkning.


Flest träffar senaste månaden

Populära inlägg